IoT Controller board op basis van V3S Processor


3-okt-2019


IoT is een erg interessant domein voor nieuwe ontwikkelingen. Helemaal wanneer je in eigen beheer het ontwerp kunt maken van een controller board.


Schimsalabim is altijd bezig met het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het realiseren van een controller board voor autonome IoT toepassingen. Het product is door Schimsalabim ontworpen en gebouwd en betekent dat we ook specifieke klantwensen kunnen integreren in de hardware en software. De proefversie die we hier demonstreren heeft een Allwinner ARMv7 CPU on board welke op een kloksnelheid van 1.2Ghz opereert. Het Linux OS dat erop draait zorgt er vervolgens voor dat de verschillende sensoren die op het board zitten uitgelezen kunnen worden door de besturing- en navigatiesoftware.

Het board is daarmee krachtig genoeg voor autonome toepassingen die de nodige rekenkracht vereisen. Tegelijk vertoont het ontwerp een bijzonder energiezuinig patroon waardoor er lange tijd op de LiPo accu vertrouwd kan worden.

Het board kan toegepast worden in vrijwel alle UAV varianten. Zij het drones, vaartuigen en automobiele toepassingen.

Via de wifi verbinding kan het board voorzien worden van eventuele opdrachten en/of correcties in het programma.

Contributor

Joao Schim

    Senior Consultant

nl.linkedin.com/in/joaoschim

+31 653899169

Contact