Schades inventariseren bij archieven en bibliotheken

Op 8 juni 2017 organiseert Metamorfoze een kennnis-bijeenkomst over schades bij archieven en bibliotheken.Is schade een probleem?

Waarom is het inventariseren van schade bij een archief of bibliotheek nodig? Wat komt er bij kijken en met welke dilemma’s heb je te maken? Metamorfoze presenteert ook de nieuwe Schadeatlas archieven die in een nieuwe druk is uitgekomen, inclusief tropische schades. 

Bij het inventariseren van schades wordt in eerste instantie gekeken naar de raadpleegbaarheid. Daarvoor zijn drie categorieën bepaald: lichte, matige en ernstige schade. Tegenwoordig is een belangrijke reden om schades te inventariseren het voornemen om een archief of collectie te gaan digitaliseren. Dat brengt nieuwe invalshoeken met zich mee. Je hebt dan ook te maken met de digitaliseerder die het materiaal in handen krijgt. Je moet daarbij beslissingen nemen over de stukken die wel of niet een digitaliseringstraject kunnen doormaken zonder teveel risico op schade. En welke rol heeft een restaurator in dit traject?

 

Aanmelden

Meld je aan voor 5 juni via het formulier.

Contributor

Joao Schim

    Senior Consultant

nl.linkedin.com/in/joaoschim

+31 653899169

Contact


Programma

Bijzonderheden